Novice:
 
*
Dobrodošli, Gost. Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Ned, 21.Jan.18, 23:07


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave


Strani: [1] 2 ... 10
 1 
 : Včeraj ob 09:12 
Začel/a Dušan Prebil - Zadnje Sporočilo Miha Langus
Nezaslišano je tudi, da ko potegnete cessno iz hangarja in greste letet pustite za seboj na stežaj (do konca) odprta hangarska vrata. Po koncu letenja pustite (neoprano) cessno pred hangarjem in lepo mirno odidete. Cessna zunaj, hangar odprt = super magnet za ljudi ki se lahko prosto sprehajajo med avijoni,

 2 
 : Čet, 11.Jan.18, 21:40 
Začel/a Dušan Prebil - Zadnje Sporočilo Dušan Prebil
Ko sem hotel pred koncem lanskega leta okoli 9.30 odkleniti vstopna vrata v predprostor hangarja, sem lete našel odklenjena. Nikjer v bližini nisem opazil nobenega člana, tudi kasneje, ko sem se vrnil z letenja ne. Če je bil to zgolj slučaj, se zgodi, če se pa to pogosto dogaja, je pa to nezaslišano.
Res je, da je taka vrata mogoče nasilno odpreti, ampak se nasilje očitno vidi in policija to zabeleži.
Dragi kolegi, da ne pametujem preveč. Najmanj kar se lahko zgodi je, da bi v hangarju prenočevali džankiji in ga skurili, kaj pravite?

 3 
 : Sre, 03.Jan.18, 08:48 
Začel/a Matjaž Zupan - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Tudi letos zbiram prijave za članarino LZS in FAI. Plačana članarina je pogoj za udeležbo na tekmovanjih (velja tudi za državno prvenstvo v preletih) in zbiranje pogojev za FAI značke.

Cena je enaka kot lani:

- 25 € za članarino (do 31.1., potem je cena 50€)
- 7 € za izkaznico LZS (za nove člane, ki je še nimajo)

Prosim, če se kandidati javite na moj e-naslov najkasneje do 22.1.2018 . Vsi, ki članarino plačujete prvič prosim posredujte še naslov in rojstne podatke, ravno tako pa podpisano izjavo in kodeks, ki ju najdete tule. Prispevek za članarino poravnajte hkrati s klubsko članarino.

 4 
 : Pet, 22.Dec.17, 18:37 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Miha Langus
Noben ne upošteva tvojih priporočil. Z vrati se buta da jih jaz včasih slišim na 50m.
v sredo dopoldan je nekdo ko je vzel cessno iz hangarja vrata za seboj sicer zaprl (pohvalno), vendar je nato motor ogreval par metrov od praga hangarja, tako da je kar fino pihalo direktno v vrata.

 5 
 : Sob, 02.Dec.17, 17:37 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Uroš Vrečko
Danes smo si vzeli čas in poravnali zgornja vodila vrat (kolikor se je to pač dalo). Ta vodila so se tudi izdatno na novo namazala, spodnja vodila pa smo samo očistili. Vrata sedaj tečejo mnogo bolje kot prej in prosim vse uporabnike, da z vrati ravnajo pazljivo. Vsako krilo nas se zapira/odpira posebej, na skrajnih točkah naj se vrata zaustavi preden se zaletijo v štoper na naslednjem krilu vrat. Kot rečeno, potrebna sila za odpiranje/zapiranje vrat je sedaj veliko manjša kot prej in tistemu, ki bo premočan, se lahko zgodi, da bo odlomil štoper...

Tako da, prosim, malo občutka pri rokovanju z vrati. Hvala.

 6 
 : Tor, 14.Nov.17, 07:22 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Uroš Vrečko
Včeraj se je odstranilo še sredinski dve podpori nosilca. Končne meritve so pokazale, da je nov nosilec na sredini razpona 3 cm višje kot prej. Stari nosilec smo prednapeli za 6 cm, očitno ravno prav. Akcija torej tudi iz tehničnega stališča uspešna in zastavljen cilj dosežen. Treba je le še malo poravnati zgornja vodila vrat, ki jih je malo zvilo, zato trenutno vrata še ne tečejo čisto gladko.

P.S.: pogrešam dva kosa orodja: rdeč kovinski kolut z el. kablom dolžine 20 m, na njem je napis Omega in pol metra dolgo na eni strani je ukrivljeno kovinsko kljuko izdelano iz žel. profila preseka 1 x 2 cm... če je kdo po pomoti vzel kaj od tega ali ve kje iskati, se priporočam. Hvala.

 7 
 : Sob, 11.Nov.17, 21:56 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Milan Korbar
V albumu Popravilo ostrešja hangarja AK ALC, 11. 11. 2017 so pa tudi slike delovnega razpoloženja pri obnovi paličja.

 8 
 : Sob, 11.Nov.17, 21:23 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Naslov govori zase...po dveh dneh smo ojačali staro ( in posledično dotrajano) paličje na sprednjem delu hangarja z novimi podpornimi elementi, zato bo zdaj hangar stabilnejši, pa tudi premikanje vrat bo po novem nekoliko lažje.

Zahvala gre vsem, ki ste si vzeli čas in sodelovali pri obnovi, ki smo jo precejšnji količini dela navkljub zaključili celo en dan pred planom  Smeško Na račun vašega truda in prispevka bo hangar še lep čas zanesljivo služil svojemu namenu.

 9 
 : Čet, 09.Nov.17, 09:49 
Začel/a Matjaž Zupan - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Iz AK Celje smo dobili naslednje vabilo:


Lep pozdrav,

lansko leto smo v AK Celje organizirali izlet v Beograd, kjer je bilo res odlično.

Letos gremo v Sarajevo in vas lepo vabimo, da se nam pridružite. Lepo vas prosim, da razpošljete vabilo vašim članom.

Pomembno:

    datum: 1.12-3.12.2017
    cena: 190€ (vključuje praktično vse, tudi hrano!)
    prosim, da se najkasneje do 20.11 prijavite zaradi organizacije

Lahko se prijavite pri meni

Vabljeni!

Lp,Toni

 10 
 : Tor, 07.Nov.17, 06:41 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Konec tega tedna (petek, 10.11. - nedelja 12.11.) bomo izvajali obnovo lesenega paličja nad hangarskimi vrati, ki je potrebno obnove. V ta namen bomo potrebovali večje število članov, ki bodo pomagali pri obnovi. Delo bo strokovno vodeno, zato vsem ostalim udeležencem ne bo potrebno imeti nekih posebnih znanj.

V petek, 10.11. od 12. ure dalje potrebujemo ekipo vsaj 5-6 članov, ki bodo pomagali pri premestitvi letal, postavitvi odra in pripravi materiala za obnovo.
Enako velja tudi za ostala dneva - soboto in nedeljo. Prosim, da vsi, ki imate čas že v petek (in tudi ostale dni) svojo udeležbo sporočite na e-mail, lahko pa tudi preko GSM.

Naj omenim še, da je ta delovna akcija zadnja priložnost za opravljanje delovnih ur za sezono 2017. Zato ste lepo vabljeni vsi, ki bi radi pripomogli k temu, da nam bo hangar še nekaj časa služil.


LP, Matjaž

Strani: [1] 2 ... 10
Podprto z MySQL Podprto z PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Preverjen XHTML 1.0! Preverjen CSS! Dilber MC Theme by HarzeM