AK ALC Lesce
Ned, 19.Nov.17, 03:47 *
Dobrodošli, Gost. Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Vpis Prijavi Se  
Strani: [1] 2 ... 10
 1 
 : Tor, 14.Nov.17, 07:22 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Uroš Vrečko
Včeraj se je odstranilo še sredinski dve podpori nosilca. Končne meritve so pokazale, da je nov nosilec na sredini razpona 3 cm višje kot prej. Stari nosilec smo prednapeli za 6 cm, očitno ravno prav. Akcija torej tudi iz tehničnega stališča uspešna in zastavljen cilj dosežen. Treba je le še malo poravnati zgornja vodila vrat, ki jih je malo zvilo, zato trenutno vrata še ne tečejo čisto gladko.

P.S.: pogrešam dva kosa orodja: rdeč kovinski kolut z el. kablom dolžine 20 m, na njem je napis Omega in pol metra dolgo na eni strani je ukrivljeno kovinsko kljuko izdelano iz žel. profila preseka 1 x 2 cm... če je kdo po pomoti vzel kaj od tega ali ve kje iskati, se priporočam. Hvala.

 2 
 : Sob, 11.Nov.17, 21:56 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Milan Korbar
V albumu Popravilo ostrešja hangarja AK ALC, 11. 11. 2017 so pa tudi slike delovnega razpoloženja pri obnovi paličja.

 3 
 : Sob, 11.Nov.17, 21:23 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Naslov govori zase...po dveh dneh smo ojačali staro ( in posledično dotrajano) paličje na sprednjem delu hangarja z novimi podpornimi elementi, zato bo zdaj hangar stabilnejši, pa tudi premikanje vrat bo po novem nekoliko lažje.

Zahvala gre vsem, ki ste si vzeli čas in sodelovali pri obnovi, ki smo jo precejšnji količini dela navkljub zaključili celo en dan pred planom  Smeško Na račun vašega truda in prispevka bo hangar še lep čas zanesljivo služil svojemu namenu.

 4 
 : Čet, 09.Nov.17, 09:49 
Začel/a Matjaž Zupan - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Iz AK Celje smo dobili naslednje vabilo:


Lep pozdrav,

lansko leto smo v AK Celje organizirali izlet v Beograd, kjer je bilo res odlično.

Letos gremo v Sarajevo in vas lepo vabimo, da se nam pridružite. Lepo vas prosim, da razpošljete vabilo vašim članom.

Pomembno:

    datum: 1.12-3.12.2017
    cena: 190€ (vključuje praktično vse, tudi hrano!)
    prosim, da se najkasneje do 20.11 prijavite zaradi organizacije

Lahko se prijavite pri meni

Vabljeni!

Lp,Toni

 5 
 : Tor, 07.Nov.17, 06:41 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Konec tega tedna (petek, 10.11. - nedelja 12.11.) bomo izvajali obnovo lesenega paličja nad hangarskimi vrati, ki je potrebno obnove. V ta namen bomo potrebovali večje število članov, ki bodo pomagali pri obnovi. Delo bo strokovno vodeno, zato vsem ostalim udeležencem ne bo potrebno imeti nekih posebnih znanj.

V petek, 10.11. od 12. ure dalje potrebujemo ekipo vsaj 5-6 članov, ki bodo pomagali pri premestitvi letal, postavitvi odra in pripravi materiala za obnovo.
Enako velja tudi za ostala dneva - soboto in nedeljo. Prosim, da vsi, ki imate čas že v petek (in tudi ostale dni) svojo udeležbo sporočite na e-mail, lahko pa tudi preko GSM.

Naj omenim še, da je ta delovna akcija zadnja priložnost za opravljanje delovnih ur za sezono 2017. Zato ste lepo vabljeni vsi, ki bi radi pripomogli k temu, da nam bo hangar še nekaj časa služil.


LP, Matjaž

 6 
 : Pon, 30.Okt.17, 16:54 
Začel/a Matjaž Zupan - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Sezona 2017 je s sobotnim tehničnim dnevom končana, s tem pa se je končalo tudi obračunsko obdobje za opravljanje delovnih ur za leto 2017. S tem je nastopil tudi čas, ko je možno pričeti z opravljanjem delovnih ur za sezono 2018.

Z današnjim dnem smo pričeli z drobnimi vzdrževalnimi deli na E6.  Sledila bodo tudi druga jadralna letala, nadaljevalo pa se bo tudi delo na Piper Super Cubu (S5-DAU).
Poleg opravljanja delovnih ur so ta dela tudi odlična priložnost za izboljšanje klubske tehnike in druženje v mrtvem delu sezone.

Ekipa za delo na E6 še zbira člane; vsi, ki bi radi pripomogli k boljšemu stanju letala, lepo vabljeni. Kontaktna oseba za delo na E6 je Marjan Žvokelj (GSM 041330019).

Vsi termini vzdrževalnih del so sicer razvidni iz tabele razpisanih del na forumu v rubriki Samo za člane.
Terminski plan posameznih del je viden tule.


 7 
 : Pon, 25.Sep.17, 12:43 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Aleš Janša
V soboto 30.09. se planira pranje pawneeja, kdor je interesent naj me kontaktira.
L. P. Aleš

 8 
 : Sre, 20.Sep.17, 05:59 
Začel/a Matjaž Zupan - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Pozdravljeni

Blanik 38 je gotov in bi ga bilo treba s prikolico pripeljati iz Gorič nazaj v Lesce. Za to bosta zadoščala dva člana, ki pa morata imeti avto s kljuko. Prikolico bo potem potrebno pospraviti v hangar.

Morebitni kandidati za prevoz prosim svojo udeležbo sporočite meni ali tu na forumu.


P.S.: Blanik 38 je doma, ga bo pa potrebno še sestaviti. Potrebuje se ekipa vsaj petih ljudi.

 9 
 : Čet, 07.Sep.17, 05:57 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Matjaž Zupan
Čestitke za opravljeno delo Smeško Sicer rezultata (še) nisem videl, ampak verjamem, da ste se zelo potrudili.

Skrb za našo tehniko se začne že pri čiščenju. Veliko napredka bi bilo narejenega že, če bi pri motornih letalih vsak dan po letenju očistili vsaj propeler, nos, vetrobran in prednje robove kril in repa, kamor se nabere največ umazanije(sploh mušic).
To je pri jadralnih letalih že stalna praksa in ne vidim razloga, zakaj ne bi po letenju vsaj delno očistili tudi motornih letal. S tem bi bilo ekipi, ki se je tako temeljito lotila čiščenja, zagotovo precej lažje.

Kot ste morda mnogi že videli, imamo take fine plastične mrežice, ki z le malo namakanja fino odstranijo mušice in drugo umazanijo, zato odpade mučno drgnjenje z navadno gobo, čiščenje pa ne bi smelo vzeti več kot 10 minut. Pleksija seveda ni dovoljeno drgniti z nobeno gobo, krpo, ali čim drugim; tam se uporabi kar roka.

 10 
 : Sre, 06.Sep.17, 20:37 
Začel/a Aleš Janša - Zadnje Sporočilo Uroš Vrečko
Evo, Cessna in Citabrija sta oprani v nulo.

Večino dela smo opravili trije (tisti, ki smo ponavadi zadnje čase zraven, kadar je v planu to delo).

Verjamem, da si je marsikdo tudi močno želel priti pomagat, pa mu ni zneslo iz takega ali drugačnega vzroka.  Širok Nasmeh

Ni problema. Poni je tudi potreben konkretnega pranja. Ni bil res dobro opran (tudi zamaščen trup od spodaj...) že par let. Tako da vabljeni.  Jezik

Strani: [1] 2 ... 10
Podprto z MySQL Podprto z PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Preverjen XHTML 1.0! Preverjen CSS!