Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
DPSJL 2018 prvi bilten in prijavnica Natisni E-pošta
Wednesday, 17 January 2018


Spoštovani jadralni piloti, izšel je popravek prvega biltena za 27. državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju 2018 in mednarodno odprto prvenstvo za pokal LXnav v Slovenščini in Angleščini.


Bilten

Prijavnica

In English

Bulletin

Application

 
Najbolj natančen je bil … Natisni E-pošta
Monday, 23 October 2017


... in zmagovalec je ... Maks!

V soboto, 21. 10. 2017 smo v Lescah tudi letos, za konec jadralne sezone, organizirali trening v natančnem pristajanju z Blanikom, in sicer v za to določen prostor, ki so ga člani AK ALC Lesce izmerili, določili in označili že ob 9-ih zjutraj.

Več na ...

Vija Vaja Weihe in Andrej Marn


Andrej Marn

DFS Weihe je nemško enosedežno jadralno letalo z 18-metrskim razponom kril, drsno razmerje je 1:29 pri hitrosti 70 km/h, prvotno zgrajeno iz baltskega bora. Načrte zanjo je naredil Hans Jacobs pred natančno osemdesetimi leti in prvič je vzletela leta 1938 ter do današnjih dni postala eno najbolj zaželenih starodobnikov.

 

 
Trening v natančnem pristajanju - dopolnilo Natisni E-pošta
Tuesday, 10 October 2017

Spoštovani člani in članice AK ALC Lesce,

Obveščam vas, da bomo tudi letos organizirali zaključek jadralne sezone s treningom v točnosti pristajanja v določen prostor z letalom blanik L-13.
Datum: 21. 10. 2011 od 9.00 dalje
-- ob 9.00 je zbor pred hangarjem, priprava letal in prijavljanje
- 9.45 žrebanje štartnih števil
- 10.00 pa do zadnjega leta trening z ocenjevanjem.

V primeru slabega vremena bomo trening izvedli naslednji dan, v soboto 4. 11. ali se bomo dogovorili za drug datum. O tem boste pravočasno obveščeni preko elektronske pošte, na našem forumu in spletni strani ALC.si.
Vodja letenja Ivo Ropret

Dali Šport je pripravil ponudbo za jakne z logotipom AK ALC in jadralnega letala. Pomerjanja bodo 21. 10. med tekmo v natančnostnem pristajanju ter 28. 10. na tehničnem dnevu,

Naročila bo pobiral Miha Svetina, kateremu boste plačali ob naročilu.


 
Osvežitveni seminar za jadralne učitelje Natisni E-pošta
Sunday, 08 October 2017


Fotografija Milan Korbar
Aeroklub Alpski letalski center Lesce (SI/ATO/010) je zaradi potrebe tistih posameznikov, ki jim preteče veljavnost pooblastila za učitelja jadralnega letenja (FI(S)) in doslej niso opravili vseh pogojev za podaljšanje veljavnosti, pripravil osvežitveni seminar za učitelje jadralnega letenja (FI(S)). Seminar bo organiziran v petek, 20. oktobra popoldne in v soboto, 21. oktobra 2017 na letališču Lesce-Bled (LJBL). Urnik predavanj je izdelan po potrjenem predlogu , ki ga je izdalja JACL.

Vabimo tudi tiste kandidate, ki se morda niste prijavili Francu Lajovcu in želite udeležiti osvežitvenega seminarja. Svojo prisotnost lahko prijavite na e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript .

 
Boris Žorž srebrni na evropskem prvenstvu Natisni E-pošta
Saturday, 05 August 2017

Čestitke Borisu Žoržu za osvojeno drugo mesto in srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu v jadralnem letenju za klubski razred v Moravski Trebovi na Češkem

EGC 2017 – Za konec srebrna medalja
Boris Žorž

priznanje Borisu za drugo mesto - srebrna medalja

Petek, 4. 8. 2017
Dan je odpovedan.
Tekma je končana.
IMAMO SREBRNO MEDALJO!

Borisov dnevnik:

EGC 2017 – Pa smo tu
(OPENSOARING, 20. julija 2017, Boris Žorž)Četrtek, 20. 7. 2017
Pa smo tu.
V Moravski Trebovi, kjer se bo čez nekaj dni pričelo evropsko prvenstvo v jadralnem letenju. Prispeli smo včeraj zvečer, se naselili, danes pa nas je čakalo kar nekaj dela. Po prijavi sem peljal letalo na pregled, in ker so se od moje zadnje večje tekme spremenila pravila, je moralo na hujšanje. Ko sem odstranil kisik, ELT in en akumulator, sem bil ravno 1 kg pod dovoljeno maso, brez da bi dobival kazenske točke.Včeraj so imeli izjemno vreme, v klubskem razredu so leteli s 124 km/h, danes pa žal ni sodelovalo. Ob času za vzlet so se okoli nas že nakuhale plohe in nevihte, tako da so organizatorji odpovedali dan za trening, možno pa je bilo prosto letenje. Ker je kazalo slabo, smo skoraj vsi pospravili letala, le nekaj letal s pomožnimi motorji se je odpravilo v zrak. Po prehodu dežja se je sicer spet zjasnilo, ampak visoka oblačnost je zaustavila razvoj termike v okolici letališča. Malo dlje je sicer bilo nekaj oblakov, ampak za nas žal niso bili dosegljivi.
Upamo, da bomo jutri lahko leteli, v soboto pa letenja ni, imeli bomo namreč otvoritev prvenstva.

Pa še to. Letos je v letalih obvezna uporaba naprav Flarm in registracija na OGN, tako da bo vsak dan možno spremljanje tekem v živo.
Lep pozdrav,
ekipa IPF

Celoten dnevnik lahko preberete na Opensoaring.com in na Fecebooku.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 74
© 2018 AK ALC Lesce