Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah
Monday, 18 May 2015
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah
(OPENSOARING, 18. maja 2015)V AK ALC Lesce so, za večjo prepoznavnost jadralnega letenja na svojem področju, že pred nekaj meseci, na informativnih dnevih za osnovnošolce, na eni od kranjskih srednjih šol postavili jadralno letalo in delili informativno gradivo. Minulo nedeljo pa so, na pobudo Bora Hojsa, dvanajstim dijakom in dijakinjam iz ljubljanske Gimnazije Moste, predstavili jadralno letenje. Več o zanimivem doživetju, bodo dijaki in mentorji v prihodnjih dneh povedali sami, saj so dogodek pospremili s fotografijami in videom. Zatrjujejo, da jim je bilo letenje, ki sta jim ga kot učiteljici letenja omogočili Tanja Pristavec in Danice Černe, zelo všeč.

 
Lovro Grčar na Opensoaring
Tuesday, 12 May 2015
Lovro Grčar – povezal letenje in šah
(OPENSOARING, 11. maja 2015, besedilo in fotografije Mojca Zupan)Tu v Lescah, kjer se je travnik kar čez noč odel v živo rumeno barvo regratovih cvetov, v najlepšo preprogo za ta letni čas, sva se srečala z Lovrom, najstnikom, ki je želel prvomajske počitnice izkoristiti za letenje. Pri postavljanju športne kamere GoPro na pokrov kabine blanika, da bi posnel svoj let, mu je pomagal prijatelj Žiga. Zanimivo je bilo opazovati njuno zagnanost, veselje in pričakovanje.
»Kaj, če bi to naredili vi, ali ne bi raje vi, a boste vi?« je izstrelil Lovro, olikano, hitro in nič kaj po letališko, kot bi mu dal prezahtevno domačo nalogo. So to tri vprašanja ali eno? Vi, mi, jaz, ti, midva bova, sva ponovila osebne zaimke in se dogovorila za pogovor.

 
Citabria - možnost prešolanj in pridobivanja usposobljenosti/pooblastil
Sunday, 10 May 2015
Motorna sekcija obvešča vse člane, ki jih zanima prešolanje za pridobitev kvalifikacije letenja letal z repnim kolesom, da smo sklenili pogodbo za dolgoročni najem letala Citabria (American Champion 7GCBC), kot začasna rešitev do obnovitve našega SuperCuba.
Letalo bo na voljo prvenstveno za prešolanja kandidatov za pridobitev usposobitve za letenje letal z repnim kolesom, seveda pa se na to letalo pod vodstvom določenih inštruktorjev lahko prešolajo tudi zainteresirani člani, ki usposobitev za repno kolo že imajo.
Letalo bo na voljo tudi za rekreativno letenje članov, ob morebitnih izpadih naših šlep letal se ga bo uporabljalo kot nadomestno letalo.
Zelo verjetno bomo z njim tudi izvajali začetne aerovleke na tečaju jadralnega letenja poleti.
 
S tem je po dolgih sušnih letih v našem aeroklubu spet omogočeno prešolanje novih kandidatov na tako vrsto letal.
Za prešolanje novih kandidatov se bo uporabljal program, ki je izdelan v skladu z zahtevami Javne agencije za civilno letalstvo.

Predpogoji za pristop k usposabljanju:
-kandidat mora imeti veljavno dovoljenje PPL(A) ali višje z vpisanim ratingom SEP,
-kandidat mora imeti vsaj 70 ur skupnega naleta na SEP letalih, od tega v zadnjih 12 mesecih vsaj 10 ur samostojnega naleta na SEP.
-pozitivno mora opraviti preveritveni/ocenitveni let tehnike pilotiranja z dvema inštruktorjema

Usposobljenost se po uspešno izvedenem programu zaključi z ocenitvenim letom kandidata z inštruktorjem in vpisom te usposobitve v letalsko knjižico pilota.
Ta usposobljenost je predpogoj za pristop k  šolanju za pridobitev pooblastila za aerovlek jadralnih letal, za kar imamo že v pripravi nov priročnik in tekoč postopek potrditve na JACL-u.

Cena ure letenja/šolanja za člane je 150EUR.

Vse kandidate, ki jih prešolanje zanima, vabim da se obrnejo na vodjo motornih inštruktorjev,  in sicer na naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript , mobitel 031 647 617.

Vabljeni.

Dejan
 
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015
Sunday, 10 May 2015
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015
(OPENSOARING, 10. maja 2015, besedilo in fotografije Boštjan Pristavec)Četrti in hkrati zadnji dan tekmovanja za LX pokal je vreme poskrbelo za izvrstne tekmovalne razmere. Kmalu po startu so se pojavile prvi kumulusi, ki so kazali dobra dviganja.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 7 - 12 od 154
© 2018 AK ALC Lesce