Šolanje

Aeroklub Alpski Letalski Center Lesce je že desetletja največji slovenski aeroklub. Številni državni, evropski, svetovni prvaki in rekorderji so bili vzgojeni na našem travniku. Zelo smo ponosni predvsem na to, da klubu uspeva vsako leto vzgojiti tudi več mladih letalcev in športnikov.

Bistvo letalstva ni le šport, temveč tudi druženje in širjenje tehničnega znanja med podobno mislečimi. Zato smo veseli vsakogar, ki želi spoznati našo dejavnost in se vključiti v življenje aerokluba. Za mlade je to najboljša odskočna deska v poklic pilota velikih komercialnih ali vojaških letal.

V zimskem delu sezone organiziramo teoretično izobraževanje za  jadralne pilote. Predavanja bodo vodili naši najbolj izkušeni učitelji in strokovnjaki. Odvijajo se v učilnici na letališču v Lescah, večino sobot in nedelj med januarjem in marcem.

Teoretični del šolanja motornih pilotov poteka individualno, v paru kandidat – učitelj, po odobrenih metodah samoučenja in konzultacij z učiteljem. Poteka paralelno s praktičnim šolanjem na letalu, pri čemer tematike sledijo programu vaj programa.

Praktični del šolanja jadralnih pilotov je internatskega tipa in traja 14 dni. Začne se takoj po zaključku pouka v srednjih šolah, pridvidoma konec junija oz. v začetku julija. V primeru večjega zanimanja je mogoče organizirati tudi dodatno šolanje v spomladanskem času ali pa v popoldanskem času. Šolanje vključuje 50 poletov s šolskim letalom in učiteljem v aerozapregi, polni penzion na letališču ter prenočišče. Tečaj je potrebno plačati pred pričetkom šolanja. Po končanem šolanju postanejo jadralni tečajniki enakopravni drugim članom kluba.