Letalska šola

Alpski Letalski Center Lesce že desetletja sodi med enega večjih slovenskih aeroklubov, kjer so se vzkalili številni državni, evropski in svetovni prvaki ter rekorderji. Klub se lahko pohvali z uspešnim šolskim programom. Še posebej smo ponosni na dejstvo, da vsako leto privabimo vedno več mladih letalcev. V aeroklubu verjamemo, da je bistvo letalstva ne le šport, ampak tudi druženje ter deljenje letalskega znanja in izkušenj, kar je marsikomu dobra podlaga na poklicni letalski poti.
V okviru letalske šole AK ALC organiziramo šolanje za jadralne in motorne pilote ter padalce.

V zimskem delu sezone organiziramo teoretično izobraževanje. Predavanja vodi izkušena ekipa inštruktorjev in drugih kompetentnih pilotov ter potekajo v učilnici na letališču v Lescah. Srečanja so večinoma ob sobotah in nedeljah od decembra do marca.

Praktični del šolanja se prične po uspešno opravljenih klubskih testih iz obveznih letalskih vsebin skladnih z evropskimi oziroma nacionalnimi predpisi. Pred prvim samostojnim letom mora kandidat pridobiti tudi zdravniško spričevalo pri pooblaščenem zdravniku za letalsko osebje.

Po uspešno zaključenem teoretičnem in praktičnem šolanju v našem klubu, kandidati pristopijo k postopku pridobitve pilotske licence pri Agenciji za civilno letalstvo.

Želiš postati pilot?

V letu 2024 so vse kapacitete letalske šole za vpis v začetniški tečaj že zasedene. Vpis za naslednji tečaj tako jadralnega kot tudi motornega letenja bo odprt zopet v drugi polovici meseca oktobra 2024.
 
Za vse tiste ki bi radi že prej poleteli z našimi instruktorji ste toplo vabljeni na t.i. uvodne lete z jadralnim ali motornim letalom. Tovrstni leti so namenjeni seznanitvi z osnovnimi elementi pilotiranja.

 
Našo ponudbo uvodnih letov skupaj s cenikom in kontaktnimi podatki najdete na povezavi https://www.alc.si/cenik/ 
Vabljeni !
  • info@alc.si
  • Begunjska cesta 10, Lesce, 4248 Lesce, Slovenija
  • +386 (31) 319 114
© 2023 Aeroklub Alpski Letalski center Lesce