Spletna stran Aerokluba ALC Lesce je v prenovi, hvala za razumevanje.

Letalska šola

Alpski Letalski Center Lesce že desetletja sodi med enega večjih slovenskih aeroklubov, kjer so se vzkalili številni državni, evropski in svetovni prvaki ter rekorderji. Klub se lahko pohvali z uspešnim šolskim programom. Še posebej smo ponosni na dejstvo, da vsako leto privabimo vedno več mladih letalcev. V aeroklubu verjamemo, da je bistvo letalstva ne le šport, ampak tudi druženje ter deljenje letalskega znanja in izkušenj, kar je marsikomu dobra podlaga na poklicni letalski poti.
V okviru letalske šole AK ALC organiziramo šolanje za jadralne in motorne pilote ter padalce.

V zimskem delu sezone organiziramo teoretično izobraževanje. Predavanja vodi izkušena ekipa inštruktorjev in drugih kompetentnih pilotov ter potekajo v učilnici na letališču v Lescah. Srečanja so večinoma ob sobotah in nedeljah od decembra do marca.

Praktični del šolanja se prične po uspešno opravljenih klubskih testih iz obveznih letalskih vsebin skladnih z evropskimi oziroma nacionalnimi predpisi. Pred prvim samostojnim letom mora kandidat pridobiti tudi zdravniško spričevalo pri pooblaščenem zdravniku za letalsko osebje.

Po uspešno zaključenem teoretičnem in praktičnem šolanju v našem klubu, kandidati pristopijo k postopku pridobitve pilotske licence pri Agenciji za civilno letalstvo.

Želiš postati pilot?

V letu 2024 so vse kapacitete letalske šole za vpis v začetniški tečaj že zasedene. Vpis za naslednji tečaj tako jadralnega kot tudi motornega letenja bo odprt zopet v drugi polovici meseca oktobra 2024.
 
Za vse tiste ki bi radi že prej poleteli z našimi instruktorji ste toplo vabljeni na t.i. uvodne lete z jadralnim ali motornim letalom. Tovrstni leti so namenjeni seznanitvi z osnovnimi elementi pilotiranja.

 
Našo ponudbo uvodnih letov skupaj s cenikom in kontaktnimi podatki najdete na povezavi https://www.alc.si/cenik/ 
Vabljeni !
  • info@alc.si
  • Begunjska cesta 10, Lesce, 4248 Lesce, Slovenija
  • +386 (31) 319 114
© 2023 Aeroklub Alpski Letalski center Lesce